NFKI projekt


Kedvezményezett neve: Csákányi Kenyérgyártó és Értékesítő Betéti Társaság
Projekt címe: Csákányi Kenyér Bt. kovászolás technológiájának kifejlesztése az alacsony FODMAP-tartalmú termékkörének kialakítása érdekében
Szerződött támogatás összege: 10 893 534 Ft
Támogatás mértéke: 60 %
Projekt befejezési dátuma: 2022.09.30.
Projekt azonosító száma: 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00131
 
Projekt leírás:
Az általunk megvalósítani kívánt project célja egy olyan speciális, csak a mi műhelyünkre jellemző kovászmag életre hívása, amely a helyi mikroorganizmusok szaporításával valósul meg.
 
Célunk egy olyan kovászmag megalkotása, amely hozzásegíti műhelyünket egy exkluzívabb, egészségesebb, gazdagabb termékpaletta létrehozását, annak megismertetése és eljuttatása azon emberekhez, akik az egészségtudatos tápanyagbevitel irányába kötelezték el magukat. Szeretnénk számukra egy kiegyenlített minőségű, elérhető alternatívát kínálni mind édesipari, mind sós termékek esetén, ezáltal a piaci helyzetünket nemcsak stabilizálni, de új vevőkör elérésével növelni is.

A project eredménye széles piacon hasznosítható. A piaci pozíció jelentősen javulna a fejlesztés hatására, mivel olyan termékek előállítását tenné lehetővé, ami a környéken egyedülállóan csak a mi üzemünkre lenne jellemző. Mivel a kovászmaggal készült tészta egy sokkal egyenletesebb minőség létrehozását teszi lehetővé, ezenkívül mind frissesség, mind tartósság szempontjából egy jobb minőségű termék megalkotását eredményezné, a piaci helyzetünk stabilizációját vonná maga után. Fontos, hogy meglévő vásárlóink piaci kosarát is bővítenénk az új project által, ami szintén volumennövekedést eredményez. A kutatás-fejlesztést azért tartjuk szükségesnek, mivel a különleges tápanyagbevitelt igénylő emberek száma egyre növekszik, valamint a tudatosan táplálkozók száma is egyre több.